Werkwijze

Samen met de baasjes spreek ik een datum af, de boeking is definitief na betaling.

 

Ik werk heel graag vanuit de bossen, omdat er heel wat mogelijkheden zijn , het is er stil en ik hou van het licht. Honden zijn er ook heel nieuwsgierig en dat levert hele mooie plaatjes op. Ik neem mijn foto’s het liefst ’s morgens.

In stad neem ik ook foto’s maar daar is het belangrijk dat de hond niet bang is van auto’s, bromfietsen en alles wat er zich afspeelt. Angst en onzekerheid uiten zich op de foto..

 

Op de dag  van de shoot gaan we eerst een stukje wandelen. Zo kan jullie huisdier eens kennismaken met de omgeving , wennen aan mij en mijn camera en ondertussen kijk ik naar zijn gedrag. Door mijn jarenlange omgang met honden en lezingen die ik volgde over hondengedrag, merk ik heel snel hoe honden zich voelen.

Zo weet ik perfect hoe ik er mee zal moeten omgaan. Ik ben ervan overtuigd dat dit een groot pluspunt is bij het fotograferen van honden.Want als je ze niet begrijpt kan u ook geen mooi beeld vastleggen….

Commando’s (zit, blijf, lig,..) zijn praktisch maar persoonlijk hou ik van de houding die de hond uit zichzelf aanneemt.

Een onverwachte reactie op een geluid, een nieuwsgierige blik of een ontspannen houding. Het vraagt iets meer geduld maar oogt  hele mooie resultaten.

Het grotendeels van mijn foto’s neem ik aan de riem en wanneer jullie huisdier er zich goed bij voelt, dan gebruik ik een showlijntje. Beiden kan ik heel netjes wegwerken.

Wanneer het baasje beslist om de hond los te laten, dan reken ik erop dat hij de VOLLEDIGE controle heeft. Bij de minste twijfel van mezelf vraag ik de hond aan te lijnen.

Bij baasjes die sportief zijn kan ik ook de actiefoto’s nemen aan de lijn.

 

Mijn shoots verlopen volledig in rust en ALLES staat in het WELZIJN van de hond.

Wanneer ik stresssignalen opmerk dan las ik een pauze in.

Onvoorwaardelijk

zijn ze er....

tot ze sterven...

en een pootafdruk

achterlaten op je hart.